Cum ne raportăm la suferinţă ?


Fiindcă Hristos a pătimit cu trupul, înarmati-vă și voi cu gândul aceasta: că cine a suferit cu trupul a isprăvit cu păcatul

Suferinţa, boala este un semn al păcatului în viaţa credinciosului, pentru aceia care propovaduiesc evanghelia prosperităţii. Nu ştiu din ce Scripturi îsi construiesc teologia, fiindcă autorul Epistolei către evrei arată că eroii credinţei au avut parte atât de minuni şi izbaviri din partea lui Dumnezeu cât şi de încercări, persecuţii ,şi martiriu.
Asta ne spun şi Evangheliile : slava  nu vine decât după suferinţă . Învierea şi slava vine după Cruce.
Asta i teologia, cum stăm cu viaţa ? Am văzut copii care sufereau dîn fragedă copilărie de boli incurabile. O fetiţă care făcea dializa de la 13 ani, iar acum era la vârsta când alte fete de vârsta ei erau cu gândul la căsătorie, iar ea se resemna cu soarta nefericită.  Sau mame care îsi îngrijea de-o viaţă copii. Oare la ei se referă Evanghelia când fericeste pe cei care plâng şi cei care suferă? Cu ce suntem noi, cei haruiti cu sănătate şi bunăstare decât aceşti nenorociţi?
Interesant în Evanghelii că cei păcătoşi, oropsiţi, osrtacizati,cei în suferinţă au văzut în Hristos pe Mântuitorul, mai degrabă decât religiosii şi oamenii din partea “lumea bună”. Pentru ce ar avea nevoie un Pilat de Adevărul lui Hristos, când Evanghelia Lui e pentru acei care umblă pe calea strâmta, şi sunt fericiţii fiindcă vor fi badjocoriti ,umiliţi şi chiar omorati în Numele Lui?

2 thoughts on “Cum ne raportăm la suferinţă ?

  1. 13 Întoarce-Te, Doamne! Până când zăboveşti? Ai milă de robii Tăi!
    14 Satură-ne în fiecare dimineaţă de bunătatea Ta, şi toată viaţa noastră ne vom bucura şi ne vom înveseli. ;
    15 Înveseleşte-ne tot atâtea zile câte ne-ai smerit, tot atâţia ani cât am văzut nenorocirea!

    (PS 90 13-15 traducerea Cornilescu)

    1. In psalmii vedem aceasta temaȘ ca cel credincios duce lipsa, este smerit, iar bogatii , cei fara teama de Dumnezeu nu duc lipsa. Si fara sa-ti dai seama vine indoiala in inima evlaviosului, oare este drept Dumnezeu? Psalmul lui Asaf zugraveste superb tema asta. Invierea si viata de apoi este rasplata, nu in viata asta. In Noul Testament vedem aceasta tema in pilda bogatului si a lui Lazar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s