Pâinea noastră cea spre ființă…


Pâine cu măsline

Pentru o pâine ca asta folosesc 1 Kg de făină, 40 gr drojdie, 1 lingură de sare, 1 linguriță de zahăr, aproximativ 100 gr măsline, 4 linguri brânză parmezan, 2 ouă, 600 ml apă și puțin ulei.

Amestec prima dată sare cu făina, și fac loc pentru drojdie în făină, un crater mic, unde o las să se dizolve în puțină apă călduță.
După ce s-a dizolvat, adaug apa rămasă, ouăle, brânza, 1 lingură de ulei și măslinele la făina din vas. Se frământă aproximativ 10-15 minute, și se lasă la dospit aproximativ 1 oră în vasul de coacere. Pereții vasului să fie unși cu ulei.

Se aprinde cuptorul la 180 grade C 20 minute înainte de a introduce coca, iar după aceea, se lasă aproximativ 50 minute- 1 oră la cuptor, însă cuptorul să fie la foc mic. Pentru cei care doresc o coajă moale, nu crocantă, coaja se unge cu puțin ulei, și va rămâne veșnic tânără .Rețeta e inventată de mine, am combinat 2 rețete cunoscute, și a ieșit ceva gustos, încercați. Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s