despre Munca în echipă


Tot ce scriu aici este o parafrazare a ce am citit în cartea lui John Maxwell,Cele 17 legi ale muncii în echipă.

Marea majoritate dintre noi nu muncesc solitari, ci în echipă. Întrebare e Ce rol îmi revine în echipă?. Și e tot mai stringentă această întrebare, în lumea noastră individualistă, care fiecare dintre noi dă din coate, își periază și lingușește șefii pentru a fi văzut altfel decât ceilalți, sau pentru a obține un favor. Unii se cred întreaga imagine, coloana vertebrală a echipei, pilonul de rezistență ce susține echipa. O astfel de persoană, spune Maxwell, crede că totul se învârte în jurul ei, iar dorințele, nevoile și scopurile ei sunt prioritare.

Ideea mea despre o echipă este o mulțime de oameni care fac ceea ce le spun eu să facă.

Nu este firesc ca o echipă să fie acea adunătură de oameni care muncesc spre folosul unuia, care profită de ei spre câștigarea unor profituri personale.
Egalitatea între membrii echipei și beneficiul egal între fiecare membru caracterizează o adevărată echipă. Nu este normal ca membrii echipei să fie manipulați de cineva pentru propriu-i câștig.
Oricine profită și manipulează membrii unei echipei nu se poate numi un fondator ci un dictator.
Cei 11 fotbaliști ai unei echipe sunt un tot unitar; niciunul nu poate să-și ignore colegul de echipă pentru a-și dovedi superioritatea. Orice victorie și succes este datorat aproape de fiecare dată întregii echipe.

David Robinson

Superstarul NBA David Robinson remarca:

Cred că orice jucător vă va spune că realizările personale contribuie la dezvoltarea eului, însă dacă nu câștigi, eșecul va fi resimțit de-a lungul unui sezon foarte, foarte lung. Ceea ce contează foarte mult este că echipa a jucat bine.

Bud Wilkinson spunea

Dacă o echipă urmează să-și atingă potențialul, fiecare jucător trebuie să dorească să-și subordoneze scopurile personale binelui întregii echipe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s