Mosteniri ceausiste


Vina mea e ca m-am imbolnavit. Medicul meu de familie, ingrijorata(doamna) de un iminent control de la minister, isi falsifica actele in registre si-si arunca medicamentele expirate, uitand de pacientul ei. Cand am inceput sa vorbesc despre betesugul cu care m-am pricopsit, ma opri iritata, suparata ca-i incurc treaba cu pregatirile pentru inspectie;  cand in sfarsit ii spusei ca a inceput cu o laringita, nu-si putu abtine teama ca o infectez, si ma expedie intr-un colt, sa n-o infectez, de parca as fi avut tuberculoza.
Nu ma gasea in calculator, deci nu-mi putea face mai nimic:  medicamente compensate, concediu medical,etc.
Statul imi retine darii pe luna nu mai putin de 1100 ron, si cand ai nevoie de ei, lipsesc. Ma simt jefuit.
Aveam nevoie de concediu, mi-l daduse insa neparafat, fara sa-mi spuna. Si cica suntem colegi,atat ca cucoana sade la birou,iar eu ma muncesc printre muribunzi, de la care, adeseori mai mostenesc cate un virus, o bacterie pentru a mi necaji plamanii cu o pneumonie.
Azi stau la rand,ca pe vremea lui nea’ Nicu. M-am trezit cu noaptea-n cap pentru a ma duce sa-mi parafez concediu la Casa de Asigurari Cluj. Dar oare-i treaba mea?  Si doamna doftor ma trimite pe drumuri birofratice, la parafat si semnar hartogarii, in loc sa-mi dea repaus in casa,cum scrie la carte.
Cand am ajuns aici, am intrat intr-o incapere mica,ticsita de oameni,care-si asteapta randul aproape la capatul rabdarii. Sunt unii care intra ,neintrebandu-i pe ceilalti, calcandu-le in picioare asteptarea, omenitatea. Tipic romanesc. Incaperea seamana a beci provincial. Mai tot ce detine Statul arata a paragina, ti-e groaza sa intri intr-o posta, spital,sau in vagauna asta ce miroase a barlog de caini maidanezi. Imaginile spun tot:

image

image

image

Posted from WordPress for Android

Advertisements

4 thoughts on “Mosteniri ceausiste

  1. Cine iti este medic de familie? curiozitate profesionala…nu recunosc pozele! S-a purtat urat cu tine, eu m-as muta de la ea, daca as fi in locul tau!
    nu toti MFistii sunt asa — in felul asta o apar pe sotia mea care este MF in Cluj si e exceptionala!!!

    1. Nu am generalizat, că doar și eu fac parte din tagma asta Ciprian! Nu mi s-a părut firesc comportamentul dânsei, mai ales că luptăm pe același front.

      1. Suna bine chestia asta cu “acelasi front”! dar sa stii ca nu toti specialistii gandesc asa si MFistii sunt desconsiderati de nenumarate ori. Am nenumarate exemple…din pacate nimeni nu-i perfect si lacunele-s din plin peste tot 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s