Cum să vizionăm filmul Noe


 

Noah2014Poster

Zilele acestea este premiera filmului Noe în cinematografiile din lume, care îl are ca rol principal pe eroul din Gladiatorul, Russel Crowe . Aseară l-am vizionat online în calitatea foarte proastă, filmat în cinematograf, parcă mă uitam la un film din anii 50. În filmul de prezentare de acum o lună, două văzusem altă versiune dacât aceea cu întregul film de aseară.

Creștinii o să fie oarecum dezamăgiți deoarece regizorul Darren Aronofsky nu se mărginește doar la relatarea din Geneza 6-9.  Anii trecuți vizionasem un alt film despre Noe în care oamenii supraviețuiseră potopului, fapt datorat regizorului nicidecum lui Yahweh, creativitatea regizorului consta într-o doză de bunătate și față de actori.

Ne e foarte greu să vedem un film care deraiază mult de la faptele istorice, dar asta e, filmul e film, e artă. Așa și în filmul lui Darren Aronofsky găsim niște creaturi care se aseamănă cu niște stânci mișcătoare șase brațe , care fuseseră îngeri căzuți iar acum erau dihanii SF transformați de Creatorul în forma asta pentru neascultarea lor. Geneza nu vorbește despre ei, e o noutatea a filmului.

Filmul e reușit, chiar dacă nu se ține morțiș de relatarea Genezei, miezul istoric se regăsește acolo, e o poveste holywoodiană despre Noe și potop și trebuie privit ca atare.

În mare filmul conține miezul istoric din Geneza, cu actori de prima mâna, cu efecte speciale reușite, o poveste remarcabilă, vă urez vizionare plăcută, nu acasă, ci în cinematografe!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s