The Lord of the rings: The Duel, joc de societate


pic237017_mdL-am găsit într-un second hand de jucării, şi era ostracizat de societate fiindcă era într-o limbă oarecum nedesluşită; nu era nemţească ci holandeză. Am căutat pe niet şi am găsit regulile jocului, nu foarte complicate, şi am convins- o pe Veruşca mea să ne zmardoim pe podul din The Lord of the Rings. Era tare în avantaj, însă am făcut egal, dintr-o eroare strategică a ei. E ca la şah, poţi câştiga, poţi pierde sau egal.

În Stăpânul Inelelor Gandalf,Frodo şi ceilalţi au fost atăcaţi in Camera lui Mazarbul de către orci şi Balrog. Gandalf l-a înfruntat pe Balrog pe podul lui Kazad-dum zdrobind podul pentru a cădea dihania în abis. Lucrurile nu s-au oprit aici, după cum ştim, Gandalf căzuse pradă dihaniei, amândoi căzuseră, spre pieirea lor, în abisul plin de umbre şi moarte.

Asta-i tema jocului, lupta între lumină & întuneric, un joc în doi, care are 3 lupte preliminarii şi una finală. La finalul fiecărei runde jucătorul care are mai mare energie magică poate urca pe treptele podului, iar la final, acela care e mai sus câştigă. Dacă un jucător ajunge mai repede pe treapta de sus a podului e declarat biruitor.
Jocul conţine o tablă de joc, un pod tridimensional care trebuie asamblat, o figurină a lui Gandalf, una a lui Balrog, şi 54 de cărţi, pentru fiecare jucător câte 27.

Jocul se pregăteşte ca în imaginea de sus. Gandalf alături de Frăţia Inelului, iar Balrog cu orcii şi dihanile lui de cealaltă parte a hăului. Peste râul cu lavă se aşează podul. În partea dreaptă a lui Gandalf cel Sur se observă pe tabla de joc o grilă.
Această grilă măsoară puterea magică a eroilor noştri. Fiecare erou are câte un cubuleţ(token) pentru a urmări gradul de magie de-a lungul rundei. Dacă token-ul ajunge pe o treaptă negativă atunci runda e pierdută. Iar dacă ajunge pe treapta superioară atunci eroul are posibilitatea să urce treptele podului.
La început Gandalf începe lupta. Fiecare jucător are 27 de cărţi, care le amestecă precum la poker, din care va lua pentru fiecare rundă preliminară câte 9. După ce le-a văzut, înaintea începerii luptei trebuie să aleagă 3 din ele, să le aşeze cu faţa în jos pentru Lupta Finală. Din cele 3 lupte preliminarii va pune de-o parte cele mai bune cărţi pentru sfârşit, în total 9 cărţi. Gandalf pune prima carte jos(din cele 6 care i-au mai rămas) provocându-l pe Balrog.

Fiecare carte are în stânga şi în dreapta ei un câte 4 cercuri(în cazul lui Gandalf) şi romburi pentru cărţile lui Balrog. Cele din stânga cărţii indică puterea defensivă iar cea din dreapta pe cea ofensivă.

Şi tot aşa fiecare jucător îşi alege o carte care să o joace. Au avantajul strategic să aleagă o carte cu mai mari puteri pentru a-şi zdrobi adversarul. Jocul se poate termina când fiecare jucător epuizase cele 6 cărţi, sau dacă cursorul(token-ul) ajunge în zona negativă.
Fiecare jucător are şi cărţi cu abilităţi speciale care le poate juca.
La fiecare final de rundă se măsoară distanţa dintre cursorul(token-ul ) fiecăruia:
Daca sunt egali, sau distanţa între ei este de 1 sau 2 pe rigla ce marchează puterea magică, atunci eroul cel mai avansat urcă o treaptă pe pod. Dacă diferenţa e de 3-4 urca 2 trepte şi în final, dacă e 5 sau mai mult, urcă 3 trepte.
După lupta finală, dacă nimeni n-a ajuns printr- o minune pe treapta superioară a podului, cel care e mai sus pe pod câştigă! Se poate face şi egal.
E un joc plin de strategie şi suspans, cu o poveste ruptă din creaţia lui Tolkien, care vi-l recomand cu drag iubitorilor de boardgames!

Advertisements

2 thoughts on “The Lord of the rings: The Duel, joc de societate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s