Sah cu un amator


Ma joc si eu sah cu amatorii. Bine, amatorul meu are PhD in teologie. Articolul lui de paie, vorba lutheriana, e aici.

“Dumnezeu Fiul, Domnul nostru Isus Hristos a ales să se întrupeze şi a astfel a primit o natură umană, atât de umană încât a pierdut extrem de mult de-a lungul timpului.”
Sa inteleg ca au avut dreptate gnosticii care afirmau ca Intruparea a fost un minus, o contradictie-n termeni cu divinitatea lui Hristos ? Sau Platon care construieste o antiteza intre suflet si trup?
Si ce treaba are Intruparea cu “lumea buna” din vremea Lui ? Crucea a fost gandita ca o nebunie fata de Pilat, sinedriu, sau filozofii din Atena. Hristos a venit sa mantuie pacatosii nu sa intre intr-un pardid politic, nu sa fac o revolutie(nici macar morala), El a venit ca Imparat, iar imparatia Lui nu are treaba cu Irod, Pilat sau cu filozofii elini.

Ce treaba are camasa cu omul nou ? Mai acceptam simbolismul acesta la un Origen, sau Clement al Romei, dar nu in postmodernitate, la un ins cu doftorat in teologhie.

Cum bine scria Wright, faci parte din tagma aceia de oameni care are nevoie de Hristos ca sa dovedeasca Scriptura ca-i adevarata. Numai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s