Irlanda- un fel de Canaan celtic


Anul trecut pe vremea aceasta habar n-aveam că o să fiu pe-aici. Însă un calvinist precum prietenul meu Lucii (din Ice Age) mă poate tachina teologhisind că totul a fost din veșnicie așternut: mi-am pus primului meu copil numele Patrick (un fel de Sânt Andrei al Irlandei), mi-am ales poza cu librăria din Trinity College în anumite contexte pe siteurile de socializare, eram fan The Dubliners, adoram arta/cultura celtică și exemplele pot continua.

Am fost șocat de frumusețea țării(atât cât am văzut-o din avion), parcă se asemuiește cu jocul Carrcassone în verdele ei. Oamenii sunt supărători de politicoși și disponibili. Toți pe care i-am cunoscut mai îndeaproape(Eoghan- se pronunță precum Owen, Alan & P.J.) pot lua o chitară în mână și să cânte precum Bob Dylan.

Diminețile aici sunt leneșe și răcoritoare precum oamenii. Nimeni aici nu așteaptă Sfârșitu’Lumii. 🙂IMG_20161129_082706.jpg

Am pentru pentru a doua oară în viață acel sentiment/certitudine care mă face să spun, -DA, asta e țara în care vreau să trăiesc. Prima dată l-am avut când am întâlnit-o pe Vera. 🙂

Ieri am vizitat Trinity College cu profesorul meu de engleză. Ca un „old boy” de pe acolo avea gratuitate, așa că am văzut pentru prima dată The Book of Kells.

https://www.tcd.ie/visitors/book-of-kells/

IMG_20161203_142351.jpg

Vizionare plăcută!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s