Requiescat in pace, bună dragă!


Îmi mint somnul cu un espresso dublu, acru cum îi place prietenului meu Zoli, după un șift(tură) de noapte. Cafa, e un fel de cheie franțujă, să te-aduci din statusul de bufniță în cel de Lazăr înviat. Mă-ntreb ce cafei bun bea Dumnezeu de nu-L ia somnul niciodată. Ce cafei bun o să soarbem noi atunci, după ce se gată filmul Răpirea, că n-o să mai punem pleoapă pe pleoapă. Cafeaua fără glykos(zahăr) e aidoma aspirinei: la început amară de-ți clănțăie dinții, apoi ți se stoarce din limbă zahărul ce te-ai zgârcit sau uitat să-l pui în ceașcă. Că vrei, că nu vrei, nu scapi de glucide.

Când am plecat mi-am luat Arivaderci! de la singura bună ce mi-a mai rămas. Mama mamei. Am stat la o voroavă, ea era suferindă pe ultima sută de metri. A murit chiar când am plecat. Ea se pregătea de ducă către Cananul ceresc, eu către unul pământesc. Mă cunoștea ca pe fiul ei, i-am fost prin preajmă din vremea când îmi făceam cuib lângă ea, când eram pui, și-adormeam cu poveștile lui David și Goliat la gura teracotei. M-a chefelit odată doar, când am jucat cu verișoara mea Alina, fotbal cu găinile. Fotbal irlandez: cu chișoarele, mâinile și bâta. Aveam multe mingi.

Dumnezeu are simțul umorului; chiar dacă nu avea decât patru clase(cele de după Război) nu o întreceam la limbi străine. Mi-a trebuit câteva veri să învăț cum stă cu vintriș, tîrnaț, mai acatâri. După ce m-am dat pe breazdă, am observat că la adunarea penticostală vorovesc o altă limbă. M-am înscris la cursuri, și după 10 ani de chinuială, nu știam să conjug verbul a fi în penticostală. Amu, buna își savurează cafeiu cu îjerii stând la taclale fără grabă, vorbind pe limba lor.

Requiescat in pace, bună dragă!

Advertisements

One thought on “Requiescat in pace, bună dragă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s