Pledoarie pentru feminism II


Zilele acestea am purtat niște chat-uri pe feisbuk cu niște calviniști. Cabaliști. Că dacă Piper e,sau ba, misogin. Nu doar el, cum am spus, toți suntem, și trebuie să ne luptăm zilnic cu păcatul acesta. Însă Piper reprezintă o tradiție, baptiștii calviniști. Se crede teolog. Pentru mine nu e. Cel mult pastor. Un teolog trebuie să fie ceea ce e un filozof, matematician, poet, etc, în domeniul teologiei.

A fost întrebat John Piper, dacă o femeie poate să învețe un bărbat. Poate aceasta să țină o predică/conferință? Poate scrie un comentariu biblic/ lucrare de teologie? în care Adam să poată să-și șadă curul și să asculte Cuvântul lui Dumnezeu?

Cum scria Rachel Pietka, în articolul ei din Christianity Today, întrebarea asta parcă-i ruptă din America de acu două secole-napoi. Nu! Întrebarea a fost pusă zilele astea!

Conchide Piper, după Biblie, că femeia nu poate să fie sergent! Rily? Hai să dăm un sărci prin Scripturi să vedem câte femei comandanți/lideri/ avem! Debora, Hulda, Miriam, Ioana d`Arc. Hopa, am grăbit numărătoare.

Piper, continuă, că e preferabil ca femeile, după ce-și gată treaba de la cratiță, să scrie comentarii. Dacă are și un nume băiețesc, cu atât mai bine. E mai impersonal. Nu-i vede fusta. Dacă-și pune o burka, sau o schimbare de sex, probabil, ego-ul lui fragil și pur, nu e atins. Toate i se trag de la prea mult hedonism, bănuiesc.Feck!

Fetelor, vă încurajez să puneți mâna pe istorie, teologie, limbi clasice. Veți face o treabă mult mai bună decât noi. Sunteți mai înzestrate. Aveți un procesor i7 , iar noi X86! Dumnezeu vă cheamă, să dați jos baticurile și toate tradițiile patriarhale ce nu lasă Duhul să vă folosească în lucrarea Lui.

John-Piper2

Piper e îngrozit că fetele îmi citesc blogul :))

 

RACHEL PIETKA, Christianity Today article

Rachel Held Evans post

Răspunsul lui Piper

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s